מה תרצו לדעת?
מה זה ניסור בטון?
כדי להבין למה אנחנו צריכים לשמור על בטיחות בעבודה בצורה מקסימלית, כדאי שנבין תחילה מה זה ניסור בטון. ניסור בטון הוא תהליך פופולרי בתהליכי בנייה, שיפוץ, תשתיות ואחרים. בגדול, התפקיד של ניסור בטון הוא לקלף שכבות בטון עד להסרה מוחלטת או עד ליצירה שקע נדרש. בעבודות ניסור בטון אנחנו משתמשים במסור גדול המכונה גם מסור יהלום.
מסור זה אינו דומה למסורים הסטנדרטיים שאנחנו מכירים, אלא מדובר על מסור גדול ועוצמתי שדורש חיבור חשמל ייחודי. המסור מחובר לתופסנים שקובעים את המסלול שלו ובאמצעות שלט רחוק מפעילים את המסור. במקרים מסוימים, בעיקר כאשר מדובר על קידוח יהלום העבודה היא ידנית ולא בשלט רחוק. למסור יש מנגנונים שונים כמו מערכת קירור שתפקידה לשמור על הבטיחות של המפעילים וכמו כן, על תכולת הבית. השימוש בניסור בטון נפוץ במקרים שונים של יצירת פתחים, חלונות, דלתות, עבודות תשתית, הסרת עמודי בטון ואחרים.
מהם אמצעי הבטיחות הנדרשים?
בטיחות בעבודה בשטח היא דבר בסיסי שלצערנו רבים נוהגים לדלג עליו מסיבה כזו או אחרת – בדרך כלל תחושת הרגל. עם זאת, אנחנו רואים שיש מדי יום תקריות בטיחות בענף הבנייה ולעיתים זה עולה בחיי אדם ולעיתים ברכוש. לפניכם כל אמצעי הבטיחות הנדרשים בעת שימוש במסור בטון:
הכנות ובדיקה – קבלן ניסור בטון פוגש את המשטח או האזור בו הפרויקט נמצא פעמיים. בפעם הראשונה הוא בוחן את השטח לפני ששולח אישור קונסטרוקטור ובפעם השניה בזמן העבודה. לפני שמתחילים את העבודה הפיזית חשוב לבחון את האזור, לראות מה הסכנות הפוטנציאליות שיש במקום ולראות את תרשים העבודה ולעבוד לפיו.
אישור קונסטרוקטור – אחד הדברים החשובים שגם יעזרו לכם לדעת איך לבחור בצורה נכונה קבלן ניסור בטון הוא תהליך קבלת האישורים. כדי לבצע שינויים במבנה יש חובה לקבל אישור קונסטרוקטור – מהנדס בניין. באישור מהווה אסמכתא שאכן הפרויקט הוא רלוונטי ואינו מסוכן. עבודה ללא אישור מהנדס היא מסוכנת, אינה חוקית וגם מונעת מכם לקבל אחריות על העבודה.
בדיקת תשתיות – לפני שמבצעים עבודה בכל קיר שהוא יש לוודא תחילה שאין תשתיות שעוברות דרך הקיר – כמו חשמל, מים ותשתיות אינסטלציה אחרות. בדרך כלל זה יהיה תפקידו של מהנדס הבניין, אבל בדיקה נוספת היא קריטית.
מרווח ביטחון – גם כשאתם עובדים לפי הנהלים בצורה ברורה ויש לכם את כל האישורים הנדרשים, חשוב לקחת מרווח ביטחון. בזמן העבודה חשוב להרחיק אנשים מהאזור בו אתם מבצעים את העבודה, אם מדובר על חלל סגור אף אחד לא צריך לשהות במקום למעט המפעיל. בנוסף, אנחנו ממליצים להרחיק ריהוט או כל דבר בעל ערך מהאזור.
מיגון – אחרי שנגענו בכל הפרטים החשובים, הגיע הזמן לדבר על הפרט החשוב ביותר. כל עובד שנמצא באזור הפרויקט חייב להיות ממוגן בהתאם. מהם אמצעי המיגון? קסדה, משקפי מגן, כפפות, בגדים ארוכים ולמעשה להיות מוגן מכף רגל עד ראש. לצערנו כאן הרבה נוטים לזלזל ולא להיות מוגנים כראוי – אל תקחו סיכונים.
על חברת בטון טופ
חברת בטון טופ היא חברה ששמה את הבטיחות לפני הכל. ברגע שחברה עובדת לפי כללי הבטיחות, כך תוצאות העבודה יהיו ברמה הגבוהה ביותר. חברת בטון טופ היא חברה בעלת מוניטין רחב וחיובי, היא עובדת במגזר הפרטי, הציבורי והמסחרי. כחלק משירותיה החברה בוחנת כל פרויקט לגופו, נותנת מענה לתנאים מורכבים הכוללים עבודה ברמה על פי האישורים הנדרשים.
אישור קונסטרוקטור הוא חובה לפרויקטים הנדרשים בכך. כמעט כל פעולה בבית הקשורה בניסור בטון מחייבת אישור, אך יש מקרים בהם לא נדרש אישור – כמו יצירת פתחים קטנים להעברת כבלים. יש לוודא מול הקבלן שאכן לא נדרש אישור קונסטרוקטור על פי חוק.
העניין בניסור בטון הוא שהעבודה עצמה אינה אורכת הרבה זמן בהכרח, אלא השגת האישורים. כשאתם עובדים עם חברה מקצועית היא תדאג לכוון אתכם לקבלת אישורים מהמקורות הנכונים ומשך זמן השגת האישורים לא צריך לקחת יותר מ-30 ימים.
התשובה היא כן, כל עוד הקבלן עובד לפי הנהלים הכתובים בחוק. האחריות כוללת מקרים של אסון, הן לגוף והן לרכוש. טווח האחריות משתנה בהתאם לפרויקט, לרוב מדובר על אחריות של כמה שבועות עד שנים.